Valikko Sulje

Uutta: koiran ravitsemusneuvontaa!

Hyvä ruoka - parempi mieli

Koiran terveyden perustana on tietenkin oikea monipuolinen ravinto. Tämä kuulostaa yksinkertaiselta, mutta monet omistajat tietävät että se ei aina ole näin helppoa. Koirilla on yhä enemmän allergioita ja ovat herkkiä ravinnon suhteen. Joskus oikeaa ratkaisua saa etsiä kauankin. Valinnan varaa onkin runsaasti: lukuisia eri kuivamuonia, raakaruokaa, märkäruokaa, kotiruokaa… Navigointi tässä tarjonnassa ei olekaan helppoa. Tarjoan apua ja neuvoja oikean ratkaisun löytämisessä!

Valmistuin joulukuussa 2021 koirien ravintoneuvojaksi. Koulutuspaketti oli kattava: kaikkea koiran anatomiasta ravintopuoleen. Olen katsonut erilaisia ruokintamalleja ja oppinut myös tekemään terveystutkimuksia ja ravintoehdotuksia. Paljon on opittu, ja jatkuvasti opitaan uutta.

Jokaiselle asiakkaalle tehdään ensin terveystutkimus, jossa haastattelu omistajan kanssa on erittäin tärkeä. Lisäksi koira tutkitaan perusteellisesti. Eläinlääkärin rooli on tehdä mahdolliset diagnoosit, ravintoneuvoja taas määrittää koiran tilanteen ravitsemuksen suhteen ja tekee sen perusteella ravitsemussuunnitelman.

Ravitsemusneunnosta voi sopivan ruokavalion lisäksi olla apua esimerkiksi koiran eli elämäntilainteissa, vatsaongelmissa, huonossa ruokahalussa, laihduttamisessa, massan kasvattamisessa, iho-ongelmien esiintyessä ja muissa ongelmatilanteissa. Ravitsemusneuvoja osaa myös auttaa valmisruokien valinnassa tai sopivan kotiruuan ”reseptin” laatimisessa.

Ruokinnassa maltti on valttia! Aina ei tuloksia nähdä muutamassa päivässä, joskus vaikutukset näkyvät vasta kuukausien jälkeen. Erityisesti jos koiralla esiintyy hivaa, sen kitkeminen voi kestää kauan. Ravintolisän vaikutukset voivat joskus taas näkyä nopeamminkin.

Lue lisää palvelusta tästä! Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää!